Viktor Orban despre Ucraina: Dacă ceri ajutor, atunci te comporți frumos. Ucrainenii sunt cu adevărat agresivi

Premierul ungar Viktor Orban califică stilul de comunicare al ucrainenilor ca fiind neobișnuit: “Dacă ai probleme și ceri ajutor, atunci te comporți frumos. Ucrainenii sunt cu adevărat agresivi, exigenți…”.

Orban susține că dacă vom face ceea ce ne cere președintele ucrainean vom intra în al treilea război mondial deoarece NATO va trebui să lupte cu Rusia. “Asta e tot. Cei mai mulți nu vor să riște un război, motiv pentru care Ucraina nu este acceptată în NATO”, a spus șeful guvernului ungar într-un interviu televizat.

Liderul maghiar a criticat și oferirea de către SUA a munițiilor cu dispersie considerând că vor duce la escaladarea războiului: “Țările participă deja la război, furnizând arme Ucrainei. Iar dacă acestea furnizează bombe cu dispersie, care sunt considerate o metodă sau un mijloc de război respins în întreaga comunitate internațională, atunci aceasta este o situație complet nouă. Prin urmare, deși nu le-am permis ucrainenilor să intre în NATO, deși am prevenit amenințarea imediată a unui război mondial, nu ne-am apropiat nici măcar cu un metru de pace. Există o escaladare. Sosesc tot mai multe arme cu rază lungă de acțiune, explozibili mai eficienți, pe care ucrainenii îi primesc din țările occidentale, în special din Statele Unite.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *