Inundații devastatoare în Coreea de Sud. Mai multe mașini sunt blocate într-un tunel plin cu apă

Coreea de Sud se află în mijlocul musonului de vară şi în ultimele patru zile au căzut ploi abundente, provocând inundaţii şi alunecări de teren de mare amploare, precum şi revărsarea unui baraj important. Ministerul de Interne a anunţat că 35 de persoane au murit şi alte zece sunt date dispărute din cauza ploilor torenţiale, majoritatea fiind îngropate de alunecări de teren sau căzute într-un rezervor inundat.

O misiune de salvare contracronometru este în desfășurare, după ce mai multe persoane au rămas blocate în mașini, într-un tunel subteran inundat. Salvatorii depun eforturi pentru a ajunge la aproximativ 15 maşini blocate într-un tunel subteran de 430 de metri lungime la Cheongju, provincia Chungcheong de Nord, a indicat ministerul.

Potrivit agenţiei de presă Yonhap, tunelul s-a umplut cu apă sâmbătă dimineaţă după o viitură rapidă care l-a inundat prea repede pentru ca oamenii să scape.

Nouă cadavre au fost recuperate până în acest moment, relatează BBC.

Coreea de Sud este afectată în mod regulat de inundaţii în timpul musonului de vară, dar ţara este în general bine pregătită şi numărul victimelor rămâne relativ scăzut. Anul trecut, ţara s-a confruntat, de asemenea, cu ploi şi inundaţii importante, care au provocat moartea a 11 persoane.

Guvernul a declarat că precipitaţiile din 2022 au fost cele mai abundente de când au început înregistrările meteorologice din Seul, în urmă 115 ani, dând vina pe schimbările climatice pentru aceste condiţii extreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *