Aproape 3.000 cetăţeni din India, Pakistan sau Nepal, aduși în România de o grupare care le falsifica actele. Un funcționar de la Imigrări, implicat

Anchetatorii fac marți patru percheziţii în judeţele Prahova şi Ialomiţa, la o grupare de traficanţi de migranţi ai cărei membri au falsificat avize de muncă și alte documente pentru aducerea în ţară a aproape 3.000 cetăţeni străini, fiind sprijiniți de un funcţionar public cu statut special din cadrul unei structuri teritoriale a Inspectoratului General pentru Imigrări, aflat în prezent în rezervă.

Potrivit DIICOT, o grupare specializată în infracţiuni din sfera traficului de migranţi ar fi făcut demersuri pentru aducerea în ţară a 2.785 de cetăţeni din India, Pakistan, Nepal, Bangladesh şi Sri Lanka, cărora le-au falsificat documentele.

“Din cercetările efectuate a rezultat că un grup infracţional organizat profilat pe săvârşirea infracţiunilor din sfera traficului de migranţi a efectuat demersuri pentru aducerea în ţară a 2.785 de cetăţeni străini proveniţi din India, Pakistan, Nepal, Bangladesh şi Sri Lanka, prin adăpostirea în diferite spaţii de cazare, întocmirea în fals a documentelor necesare obţinerii avizelor de muncă şi implicit a vizelor de intrare pe teritoriul ţării, disimulând intenţia reală de a înlesni migrarea cetăţenilor străini extracomunitari către ţări europene.

În schimbul acestor servicii, făptuitorii au perceput sume de bani de la victimele infracţiunii de trafic de migranţi”, arată DIICOT.

Conform procurorilor, gruparea ar fi fost prijinită de un funcţionar public cu statut special din cadrul unei structuri teritoriale a Inspectoratului General pentru Imigrări, aflat în prezent în rezervă, care a înlesnit obţinerea avizelor de muncă cu prioritate şi fără a face verificări temeinice, servicii în schimbul cărora a cerut şi primit diverse sume de bani.

În acest caz, audierile vor avea loc la sediul DIICOT Ploieşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *