Atenție, români! Se schimbă drastic regulile în Grecia: Guma de mestecat sau un sirop de tuse vă pot băga la închisoare

Sezonul concediilor în Grecia a început pentru români, iar medicamentele reprezintă o prioritate în bagajul de vacanță. Turiștii trebuie să fie foarte atenți la medicamentele pe care le vor lua cu ei în vacanța din Grecia.
Unele medicamente nu sunt permise în Grecia și sunt clasificate ca substanțe interzise și pot atrage amenzi semnificative sau chiar pedepse privative de libertate.

În Grecia, este interzisă intrarea cu medicamente precum Diazepam și Tramadol, iar din acest an au fost interzise și tratamentele care conțin codeină. Nu este permis să călătorești în Grecia cu medicamente precum Algocalmin, Nurofen sau siropuri de tuse pentru copii care conțin codeină.

Tot din acest an, grecii au interzis și utilizarea gumei de mestecat pe stradă, iar o încălcare a acestei reguli poate atrage o amendă usturătoare.

O atenționare este adresată și doamnelor sau domnișoarelor care preferă ținutele cochete: A fost interzisă purtarea pantofilor cu toc în zonele unde se află schituri, mănăstiri sau lăcașe de cult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *