Directorul de penitenciar care a hărțuit sexual o polițistă a fost reținut. Cum o amenința pe subordonata sa

Procurorii DNA au anunţat marţi, 22 noiembrie, reţinerea lui Chiş Horia Ştefan, fost şef al Penitenciarului Baia Mare, sub acuzaţia de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual, ultraj, purtare abuzivă şi şantaj. Şi psihologul unităţii a fost reţinut.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 noiembrie 2022, a inculpaţilor:

  • Chiș Horia Ștefan, ofiţer de poliţie, fost director al Penitenciarului Baia Mare, cercetat pentru săvârşirea infraciunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, ultraj, purtare abuzivă şi şantaj, toate în formă continuată
  • Kozma Angela Carmen, ofiţer de poliţie, psiholog la Penitenciarul Baia Mare, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj în formă continuată

“În perioada 2020-2022, în calitate de director al Penitenciarului Baia Mare, inculpatul Chiş Horia Ştefan ar fi pretins, în repetate rânduri, unei subordonate, ofiţer de poliţie, favoruri de natură sexuală, prevalându-se şi profitând de situaţia de autoritate şi de superioritate asupra victimei. Pe fondul refuzului persoanei vătămate de a avea o relaţie extraprofesională cu inculpatul Chiş Horia Ştefan, la data de 19 mai 2022, inculpatul ar fi exercitat acte de violenţă asupra persoanei vătămate în urma cărora au rezultat leziuni constatate de medicina legală, a căror gravitate a fost apreciată la 6-7 zile de îngrijiri medicale”, au transmis procurorii DAN.

Potrivit acestora, actele de violenţă s-ar fi produs chiar in biroul directorului.

Ulterior, în perioada 30-31 mai 2022, pentru a evita eventualele consecinţe ale gestului său, respectiv evitarea unei anchete disciplinare şi destituirea din funcţie, precum şi posibile urmări pentru situaţia sa familială, inculpatul Chiş Horia Ştefan ar fi constrâns-o pe persoana vătămată să nu sesizeze Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), ameninţând că atât victima, cât şi penitenciarul vor avea de suferit.

“În acest demers, directorul penitenciarului ar fi fost susţinut şi de inculpata Kozma Angela Carmen, psiholog în cadrul penitenciarului. Mai mult de atât, la data de 7 iunie 2022, inculpatul Chiş Horia Ştefan ar fi ameninţat persoana vătămată cu expunerea unor presupuse imagini compromiţătoare pentru distrugerea credibilităţii acesteia”, a mai transmis DNA.

În cursul zilei de marţi, suspecţii Chiş Horia Ştefan şi Kozma Angela Carmen urmează să fie prezentaţi Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *