Drumuri închise din cauza viscolului! CNAIR, mesaj pentru șoferii rămași blocați în zăpadă

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza zăpezii viscolite, ca măsură preventivă, a fost închisă circulația pe următoarele drumuri naționale:

 1. DN 2 Căldărușeanca – Râmnicu Sărat, județul Buzău;
 2. DN 22 Râmnicu Sărat – Băile, județul Buzău;
 3. DN 2C Costești – Padina, județul Buzău;
 4. DN 23B Măicănești – Ciorăști, județul Vrancea;
 5. DN 2N Bogza – Jitia, județul Vrancea;
 6. DN 23A Milcovul – Ciorăști, județul Vrancea;
 7. DN 23 Olăneasca, județul Brăila – Mândrești, județul Vrancea;
 8. DN 23B Măicănești – Codrești, județul Vrancea;
 9. DN 2R Jitia-Vintileasca, județul Vrancea;
 10. DN 2L Tișița – Soveja, județul Vrancea;
 11. DN 2M Focșani – Butucoasa, județul Vrancea.

Circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost restricționată pe următoarele artere rutiere:

 1. DN 2 Obrejița – Adjud, județul Vrancea;
 2. DN 2D Focșani – Greșu, județul Vrancea;
 3. DN 24 Cosmești, județul Galați – Tișița, județul Vrancea;
 4. DN 11A Adjud – Podu Turcului, județul Vrancea.
 5. DN 22 Râmnicelu, județu Buzău – Brăila, județul Brăila;
 6. Toate drumurile naționale din județul Tulcea.

Circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone a fost restricționată pe:

 1. DN 22B Brăila, județul Brăila – Galați, județul Galați.

Pe DN 6, la kilometrul 425+850 de metri, în zona localității Armeniș, un copac a căzut pe suprafața carosabilă, blocând sensul de mers Caransebeș – Orșova.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, cu depunere de zăpadă pe partea carosabilă pe autostrăzile A1 București – Pitești (km 10 – 64), A2 București – Constanța (km 10 – 105), A3 București – Ploiești (43 – 68), în județele aflate sub atenționările cod galben și portocaliu, precum și în municipiul București. Se acționează constant cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant.

Toate porturile de la Marea Neagră rămân închise atât pentru transportul maritim, cât și pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic.

“Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, potrivit CNAIR.

Codul portocaliu va fi în vigoare până duminica, la ora 10.00, potrivit ANM. Județele vizate sunt Vrancea, Buzău şi zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa şi Argeş.

În aceste zone va ninge abundent (35 – 50 l/mp) şi se va depune un strat de zăpadă consistent.

Vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 55 – 65 km/h şi vor fi perioade în care va fi viscol şi vizibilitate scăzută.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 – 29 ianuarie, ora 10:00, Codul galben de vreme rea va fi valabil în Dobrogea, Muntenia, Carpaţii Meridionali şi local în Moldova, sud-estul Transilvaniei şi în Carpaţii Orientali vor fi precipitaţii însemnate cantitativ şi se vor acumula în general 25- 40 l/mp.

De asemenea, în sud-estul Transilvaniei va ninge, iar în zonele joase de relief din Muntenia şi Moldova, la început vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

În Dobrogea, pe parcursul zilei de vineri, vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviţă şi ninsoare. În aceste zone, local şi temporar, vor fi şi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, viscolind ninsoarea.

În plus, în Carpaţii Meridionali şi, local, în Carpaţii Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent şi vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50 – 70 km/h) şi vizibilitate scăzută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *