Informația care va declanșa un scandal: Staţiile de benzină sau GPL nu sunt obligate să aibă asigurare de răspundere civilă

Pentru unii lege, pentru alţii liberă trecere. Staţiile de benzină sau GPL nu sunt obligate să aibă asigurare de răspundere civilă, anunță Ziarul Financiar.

Benzinăriile şi staţiile GPL nu au niciun fel de obligaţie de avea o asigurare pentru cazuri precum cel care a avut loc la Crevedia, dar pentru o maşină, indiferent de vechime, se impune obligativitatea de a avea o poliţă RCA cu o limită de despăgubire de 6 mil. euro.

În cazul Crevedia au explodat trei cisterne ale firmei Flagas deţinute de Ionuţ Doldurea, fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea. Nu se ştie dacă compania are o asigurare de răspundere civilă, ce se întâmplă într-o situaţie de genul acesta, când o firmă îşi desfăşoară activitatea şi produce daune sau dacă are vreo asigurare pe celelalte staţii pe care le deţine şi se pot folosi în acest caz.

Pe lângă problema deţinerii unei asigurări şi a faptului că legea nu prevede obligativitatea unei asigurări de răspundere civilă staţiilor de benzină sau GPL, ce se întâmplă cu locuinţele afectate de un asemenea eveniment? Nu ar trebui ca pe o anumită rază, de exemplu de 100 de metri în jurul staţiilor GPL, firmele care deţin staţiile să aibă o asigurare de răspundere civilă sau să se asigure că proprietarii locuinţelor din jur au o asigurare de locuinţă în cazul unui asemenea eveniment?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *