Macron a băut o bere în 17 secunde și este acuzat de “masculinitate toxică”

Președintele Franței, Emmanuel Macron, este acuzat de iresponsabilitate și “masculinitate toxică” după ce a băut o bere în 17 secunde în vestiarul unei echipe de rugby, conform The Guardian.

După ce echipa de rugby Toulouse a învins echipa La Rochelle într-un meci disputat pe Stade de France din Paris, sâmbăta trecută, președintele Franței a mers în vestiarul câștigătorilor.

Sportivii l-au îndemnat să bea cu ei o bere în cinstea victoriei, iar Emmanuel Macron a golit sticla în uralele jucătorilor. Președintele trântește apoi sticla goală pe tejghea.

Gestul șefului de stat a fost întâmpinat cu critici de politicienii din opoziție. “Masculinitatea toxică în conducerea politică într-o singură imagine”, a scris pe Twitter deputata Sandrine Rousseau, din partidul Verzilor.

Tweet-ul a provocat un răspuns din partea unui deputat din partidul lui Macron, Jean-Rene Cazeneuve, care a spus: “Un președinte care împărtășește bucuria a 23 de jucători și ia parte la tradițiile lor. Asta este tot”.

Bernard Basset de la organizația caritabilă Association Addictions France a declarat pentru BFMTV că “președintele are o responsabilitate ca model de urmat în ceea ce privește stabilirea unui exemplu sănătos de comportament”.

El a adăugat: “În acest caz, el asociază sportul, petrecerile și consumul de alcool într-un context de presiune virilă în care toată lumea bea puțin prea mult.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *