Moment rarisim după începerea războiului: Ministrul rus al Apărării anunță că a vorbit cu omologul american

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a discutat la telefon cu șeful Pentagonului, Lloyd Austin, despre situația din Ucraina, a anunțat Ministerul Apărării din Rusia.

“Ei au discutat probleme urgente de securitate internațională, inclusiv situația din Ucraina”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Discuțiile au avut loc astăzi. Nu au fost oferite alte detalii.

Ministerul rus al Apărării a raportat ultima dată contactele lui Shoigu cu Austin în luna mai a acestui an.

Într-un comunicat separat emis de Pentagon se menţionează că, în discuţia avută cu ministrul Şoigu, secretarul american al apărării Lloyd Austin a subliniat “importanţa menţinerii canalelor de comunicare” în contextul războiului din Ucraina. Pentagonul nu a oferit alte detalii despre convorbirea celor doi responsabili.

Relaţiile ruso-americane s-au deteriorat continuu de la începerea invaziei ruse în Ucraina, ţară susţinută de atunci militar şi financiar de SUA, ajutor care în viziunea Rusiei contribuie la prelungirea conflictului.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vinerea trecută că încă nu a decis dacă va participa în noiembrie la summitul G20 din insula indoneziană Bali şi că nu vede “necesitatea” unei întrevederi cu omologul său american Joe Biden, care afirmase anterior că nu vede “vreo raţiune” de a se întâlni acum cu Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *