Motanul Larry: “Regele Charles mi-a cerut să devin eu noul premier pentru că acest circ inutil a durat cam mult”

Larry the Cat, cunoscut şi ca @Number10cat pe platforma de socializare Twitter, se plânge constant că politicienii conservatori din Marea Britanie nu-şi fac treaba.

Motanul scrie pe Twitter că Liz Truss, după ce a fost aleasă să îl înlocuiască pe Boris Johnson la şefia partidului, a anunţat un set de măsuri pentru tăierea taxelor care să ducă la creşterea economiei britanice. Dar el constată că economia britanică a intrat în colaps, iar pentru a nu-şi asuma răspunderea pentru eşec, l-a concediat abuziv pe Cancelarul de Finanţe. În cele din urmă, ea a demisionat după 44 de zile, fiind premierul cu cel mai scurt mandat din istoria Marii Britanii

Motanul în vârstă de 15 ani care îndeplineşte funcţia de şef-prinzător de şoareci al Biroului Cabinetului din 10 Downing Street din 2011 susţine că britanicii l-au întrebat dacă conservatorii îl vor nominaliza pe Boris Johnson din nou ca prim-ministru şi scrie că este puţin probabil din moment ce el a fost silit să demisioneze din funcţie în dizgraţie acum trei luni după o serie de scandaluri, dar acum ei sunt disperaţi când văd cât de nepopulari au ajuns. Motanul mai scrie că multe dintre problemele legate de Bexit au rămas nerezolvate şi au avut un impact negativ asupra economiei britanice.

El se plânge că numai premieri incompetenţi au perindat acolo, iar divizarea din cadrul Partidului Conservator a avut efecte negative asupra economiei şi societăţii britanice.

A criticat-o şi pe fostul premier Theresa May, care cita după ea că Brexitul înseamnă Brexit, dar el declară apoi că nimeni nu cunoaşte semnificaţia acestui proces de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, apoi că ea a cerut organizarea alegerilor de pe urma cărora conservatorii au pierdut majoritatea.

L-a criticat şi pe David Cameron, care a promis un referendum privind statutul Marii Britanii în Uniunea Europeană dacă va câştiga alegerile din 2015, ceea ce s-a şi întâmplat. După ce 52% din alegători au votat ieşirea din Uniunea Europeană. David Cameron a demisionat în vara anului 2016.

Larry şi-a dezvoltat o reputaţie de motan violent în interacţiunile sale cu şoareci locali, vulpi, câini, porumbei, dar şi cu pisica mult mai tânără a Ministerului de Externe, Palmerston.

Pe 11 iulie 2016, Palmerston a fost surprins în camera de filmat într-o confruntare între Palmerston şi Larry. La 1 august 2016, un jurnalist i-a surprins pe Palmerston şi Larry având o luptă serioasă. În urma bătăii, Palmerston s-a rănit la ureche şi Larry şi-a pierdut zgarda onorifică de funcţionar.

La 7 august 2020, Palmerston s-a retras ca prinz=tor-șef de șoareci al Ministrerului de Externe, mutându-se la ţară pentru a petrece mai mult timp relaxându-se departe de lumina reflectoarelor, demisia sa fiind anunţată pe Twitter.

Larry Motanul a avut-o între 2012 şi 2014 pe Freya, pisica Cancelarului de Finanţe drept colegă cu care a împărţit funcţia.

Predecesorul motanului Larry ce a îndeplinit funcţia de şef-prinzător de şoareci a fost Sybil pe durata mandatului premierului Gordon Brown, din 2007 până în 2009.

Humphrey a îndeplinit funcţia în timpul premierilor Margaret Thatcher, John Major şi Tony Blair, din 1989 până în 1997.

Primul şef-prinzător de şoareci a fost Peter I, cu cel maj îndelungat mandat (din 1929 până în 1946), servind sub premierii Ramsay MacDonald, Stanley Baldwin, Neville Chamberlain, Winston Churchill şi Clement Attlee, trecând prin cele mai dramatice momente din istoria secolului 20, de la Marea Depresiune la Al Doilea Război Mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *