Politica de coeziune a UE: peste 52 mil euro pentru a sprijini cumpărarea a 37 de trenuri în România

Peste 52 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională vor fi alocate pentru a sprijini achiziţionarea a 37 de trenuri electrice pentru 13 rute interregionale din România, în urma aprobării acestui proiect, luni, de către Comisie.

Comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira, a declarat: “Noile rame feroviare vor avea un impact pozitiv asupra întregii reţele de cale ferată din România. Sporirea frecvenţei şi a confortului călătoriilor, precum şi stimularea utilizării trenurilor sunt importante pentru coeziunea teritorială şi socială, facilitând accesul tuturor la locuri de muncă şi la servicii publice.

Acest lucru îmbunătăţeşte sustenabilitatea transporturilor, contribuind astfel la tranziţia verde. Politica de coeziune acţionează împreună cu autorităţile române pentru a pune în aplicare obiectivele Pactului verde european.”

Introducerea acestor trenuri electrice de ultimă generaţie va îmbunătăţi conectivitatea şi confortul călătorilor şi va reduce emisiile generate de transporturi.

Cu o capacitate de minim 300 de călători pe tren, această investiţie va îmbunătăţi semnificativ calitatea serviciilor feroviare de pe principalele coridoare feroviare interregionale electrificate care leagă Bucureştiul de centre de activitate regionale precum Arad, Cluj-Napoca, Constanţa, Braşov, Timişoara, Iaşi, Galaţi, Craiova, Petroşani şi Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *