Seismul din Turcia provoacă un ‘cutremur’ la Constanța: Locatarii unui bloc s-au speriat și au ieșit din case

Mai multe persoane din cartierul Henri Coandă din municipiul Constanţa au ieşit din locuinţe, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de teama unui eventual cutremur, creând panică, iar unul dintre locatari a sunat şi la numărul de urgenţă 112.

Oamenii s-au anunţat între ei că urmează un cutremur, pentru că aşa s-ar fi spus la televiziuni.

Poliția și pompierii au venit la fața locului

După apelul la 112, la faţa locului s-au deplasat echipaje de poliţie şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea”.

“La data de 11 februarie, în jurul orei 21.45 poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa – Secţia 2 Poliţie au fost sesizaţi, prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că în cartierul Henri Coandă din municipiul Constanţa s-ar afla mai multe persoane care s-ar fi autoevacuat din locuinţe de teama unui eventual cutremur. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, în sprijinul pompierilor constănţeni, în vederea menţinerii unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru preîntâmpinarea oricăror fapte antisociale. Nu au fost înregistrate evenimente de natură a afecta ordinea şi liniştea publică”, se arată într-un comunicat de presă transmis duminică de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

Conform sursei citate, după intervenţia pompierilor din cadrul ISU “Dobrogea”, poliţiştii l-au sancţionat contravenţional cu 500 de lei, în baza Legii nr. 61/1991, pe bărbatul care a apelat Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *