Un nume important s-a înscris în cursa pentru ocuparea funcţiei de secretar general NATO

“Este o idee excelentă, mă consider un candidat”, au fost cuvintele fostului premier britanic Boris Johnson.

Boris Johnson este candidat la funcţia de secretar general NATO, a spus-o chiar fostul premier britanic la TV, în direct, în timpul unui interviu acordat unei emisiuni de ştiri ucraineane, după cum relatează European Pravda.

“Conducerea NATO? Aceasta este o idee grozavă, o idee foarte bună. Vreau să subliniez că am această idee şi vreau să nu uite nimeni că aici este un candidat. De data aceasta, poate că aş putea avea noroc”, a explicat fostul premier britanic, care face bani frumoşi după ce a plecat de la guvern, cu discursurile pe care le ţine.

Johnson l-a citat pe italianul Mario Draghi, care a propus numirea unui reprezentant al Uniunii Europene ca următor secretar general al NATO. “Nu sunt total de acord cu el, cred că mai sunt şi alţi candidaţi în afara Uniunii Europene. Nu trebuie să fie UE. Cu siguranţă mă consider un candidat”, a precizat el.

Jan Stoltenberg, actualul secretar general al NATO, este în funcţie de la 1 octombrie 2014, era de aşteptat să demisioneze anul trecut şi avea de gând să conducă Banca Centrală în Norvegia natală, dar, din cauza atacului Rusiei asupra Ucrainei, a fost prelungit mandatul până la 30 septembrie 2023.

Pe lista cu posibili succesori la funcţia supremă în NATO a fost trecut şi preşedintele României, Klaus Iohannis. Sibianul nu a respins niciodată o astfel de versiune.

România îl are pe Mircea Geoană în poziţia de secretar general adjunct al NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *