Asaltul de la Capitol Hill: fostul lider al Proud Boys, condamnat la 22 de ani de închisoare

Enrique Tarrio a încasat cea mai grea pedeapsă dintre “revoluţionarii” care au participat la acţiunea de pe 6 ianuarie 2021.

“În acea zi, democraţia americană în sine a fost atacată, iar Enrique Tarrio a fost liderul absolut în spatele acelui atac”. Astfel, judecătorul Timothy Kelly a motivat pedeapsa la 22 de ani de închisoare, cea mai grea de până acum, pentru atacul comis asupra Capitoliului, pe 6 ianuarie, împotriva şefului grupării extremiste americane a Proud Boys.

Născut în 1984, din Miami, Tarrio a făcut nu a participat personal la revoltă, dar, pentru acuzare, a fost creierul uneia dintre cele mai negre zile din istoria Statelor Unite.

Ajunsese la Washington cu două zile mai devreme, când a fost oprit de poliţie cu două încărcături de puşcă de mare capacitate. În decembrie, participase la o demonstraţie în favoarea lui Donald Trump şi a ars un banner al mişcării Black Lives Matter.

“Nu sunt un fanatic. A face pagube sau a schimba rezultatul votului nu au fost obiectivele mele”, s-a căit liderul extremist. “Când merg acasă, nu mai vreau să am nimic de-a face cu politică, grupuri, activism sau manifestaţii”, a conchis Tarrio, care nu a reuşit să-l convingă pe judecător.

La sfârşitul lunii august, alţi lideri ai grupului care au participat activ la atac au fost condamnaţi: Joseph Biggs şi Zachary Rehl la 17 şi 15 ani; 10 ani pentru Dominic Pezzola, care a spart o fereastră a Senatului, şi 18 ani pentru Ethan Nordean, în vârstă de 33 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *