Netflix vrea să scumpească abonamentul

Gigantul american de streaming intenționează să crească prețul abonamentelor fără reclame la câteva luni după ce greva actorilor de la Hollywood se va încheia, potrivit celor de la The Wall Street Journal, care citează mai multe surse familiare cu discuțiile. Amintesc pe scurt că, în timp ce scenariștii de la Hollywood au pus capăt grevei pe 27 septembrie, actorii continuă cu acțiunea sindicală.

Planurile Netflix vin după mutări asemănătoare ale HBO Max și Disney+ și în contextul în care platformele de streaming au fost de acord cu unele concesii pentru scenariști în ceea ce privește revendicările lor, cea mai importantă noutate fiind un bonus de 50% pentru filmele și serialele la care au lucrat și care au un anumit număr de vizualizări în primele luni după lansare.

Nu e chiar ce au cerut scenariștii vizavi de plățile reziduale, dar s-au declarat mulțumiți, altfel nu ar fi oprit greva până la urmă. Dat fiind faptul că acum probabil vor obține și actorii ceva similar, e aproape sigur că Netflix va mări prețurile. Din fericire, cei de la WSJ notează că în prezent discuțiile vizează abonații din SUA și Canada, plus “câteva piețe la nivel global”.

Adică întâi vor fi scumpite abonamentele pentru țările “bogate”, ceea ce înseamnă că clienții din România nu trebuie să își facă griji momentan, mai ales că Netflix a ieftinit la noi abonamentul de bază anul acesta. Însă, la fel ca în cazul password sharing, odată luată decizia pentru unele piețe, e aproape inevitabil că ea se va rostogoli și până la noi. Foarte probabil însă scumpirea va fi una modică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *