O turmă de oi a mâncat sute de kg de canabis în Grecia: ‘Săreau mai sus decât caprele. Nu știu dacă e de râs sau de plâns’

O turmă de oi care păștea în câmpia semi-inundată din Tesalia, Grecia, a “invadat” o seră care cultiva canabis medicinal și a mâncat aproximativ trei sute de kilograme.

Incidentul a avut loc în apropierea orașului Almyros, în Magnesia, relatează site-ul TheNewspaper.gr. Oile au dezvoltat un “comportament ciudat” după ce s-au hrănit cu canabis. La scurt timp, ciobanul și-a dat seama că oile au mâncat o mare parte din recolta de canabis.

Proprietarul serei a văzut că producția sa, care fusese deja puternic afectată de furtuna Daniel, fusese acum consumată de oile care se chinuiau să găsească iarbă proaspătă din cauza inundațiilor.

“Nu știu dacă e de râs sau de plâns”, a declarat acesta pentru site-ul TheNewspaper.gr. “Am avut caniculă și am pierdut multă producție. Am avut inundațiile și am pierdut aproape totul. Și acum asta…Turma a intrat în seră și a mâncat ce a mai rămas. Sincer, nu știu ce să spun.”

“Eu sunt foarte bine, dar și mai bine sunt oile, pline de nebunie. Totul este frumos pentru ele”, a mai declarat propietarul fermei. “Oile săreau mai sus decât caprele și asta nu se întâmplă niciodată. Logic, pentru că au mâncat vreo 300 de kilograme”, a conchis fermierul.

Investițiile în canabisul farmaceutic au luat avânt în Grecia în ultimii ani. În timp ce mulți fermieri greci au adoptat inițial o atitudine de “așteptare” față de cultivarea canabisului, a devenit clar că această cultură ar rezolva multe dintre problemele cu care se confruntă fermierii.

În ianuarie 2023, prima fabrică de producție de canabis medicinal din Grecia a fost inaugurată la Examilia, în apropiere de Corint.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *